Благоевградци спортуваат на нов уличен фитнес полигон

Нов спортски терен ги воодушевува жителите на областа Орбита, станбениот кварт Грамада. Се наоѓа под железницата. линија и е во непосредна близина на игралиште. Теренот е со димензии 9,6 m на 9,1 m и е покриен со заштитен под што апсорбира удари. Веб-страницата комбинира широк спектар на фитнес опрема, вклучувајќи ги и оние за лицата со посебни потреби.
Тој е на отворено и е отворен за секој кој сака да спортува за здравје, професионално или за одржување на добра физичка форма.

Општина Благоевград апелира до жителите на одговорен однос кон заштитата на спортските објекти!

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

The project is co-funded by EU through the Interreg-IPA CBC Republic of Bulgaria – Republic of North Macedonia Programme.
Този проект е съфинансиран от Европейския съюз чрез Interreg – ИПП Програма за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Северна Македония.
Овој проект е кофинансиран од Европската Унија преку Interreg- ИПА Програмата за прекугранична соработка меѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија.