Съвременният спорт непрекъснато става по-иновативен откъм видове тренировки, уреди и видове упражнения. Ползите на физическата активност стимулират все повече хора да се отдадат на различни типове спорт, като последните години очертават тенденцията на стрийт фитнеса.

Този вид спорт добива популярност като комбинация от други два – бодибилдингът и спортната гимнастика. Като съчетание между двете, стрийт фитнесът се оказва изключително полезен и ефективен спорт, който тренира всички мускули в тялото.

Едно от най-полезните качества на този спорт е, че стимулира хората да излязат от дома и да се отдадат на ползотворна активност сред чист въздух.

Какви предимства още носи стрийт фитнеса?

Възможност за създаване на социални връзки

Хората с професии пред компютъра, като дигиталните експерти, прекарват ежедневието си изцяло пред компютърните екрани. Това отмива традиционните начини на комуникация и в резултат, минимизира възможностите за създаване на нови запознанства и по-активен начин на живот.

Стрийт фитнесът е страхотна алтернатива за комплексна физическа активност, която е едновременно ползотворна тренировка за тялото, но и социална дейност, която позволява среща и комуникация с различни хора. Дигиталните експерти се занимават предимно с онлайн общуването и това им отнема възможността да прекарат време в жив контакт с нови хора.

В този смисъл, стрийт фитнесът се оказва перфектното решение за хора с дигитални професии, тъй като им спомага да установят различни контакти и да оползотворят времето си, през което не са пред екрана.

Смяна на атмосферата

Експертите по дигитален маркетинг, както и всички хора с професии пред компютъра, имат необходимост от физическа активност, която да предполага чист въздух и смяна на домашната или офис атмосферата. Стрийт фитнесът предлага именно това удобство – тренировка в природата и свежа зареждаща обстановка. Ето защо се оказва, че все повече дигитални експерти се отдават на този тип спорт и избират да окачествят свободното си време в извършване на полезна за тялото дейност.

Стрийт фитнесът е възможност да се отделите от мобилното си устройство и да прекарате ценно време навън, което да ви даде енергия и едновременно да ви достави качествени ползи за вашето тяло.

Здравословни и физически ползи

Всяка физическа активност е незаменим подарък за човешкото здраве. Това важи с особена сила, когато става въпрос за толкова компонентен спорт като стрийт фитнеса. Той е спорт, който се основава на принципа, да използвате теглото на собственото си тяло в различните упражнения.

Стрийт фитнесът е физическа тренировка, която се стреми да упражнява синхронно всички мускули в тялото. Така се доставят ценни ползи за повече от една мускулна група, което представлява изключително благоприятна алтернатива за физическо натоварване.

Още по-голяма полза доставя стрийт фитнесът на дигиталните експерти, които прекарват часове в статично състояние, седейки на стола пред екрана. Продължителното стоене пред компютъра е изключително вредно за тялото, тъй като може да причини изкривяване на гръбначния стълб, болки и отпускане на мускулите. Вследствие, хората пред компютър по-често страдат от умора и схващания, както и не разполагат с необходимата  физическа издръжливост.

В този случай, стрийт фитнесът е най-оптималният вариант за хората с дигитални професии. Тази физическа тренировка доставя безценни ползи, като развива ефективно мускулатурата, укрепва скелета и спомага за правилната стойка.  Освен това, стрийт фитнесът е мощен имуностимулатор, който действа превантивно срещу редица заболявания.

Затова и все повече експерти по дигитален маркетинг или други онлайн професии, избират да упражняват именно тази физическа активност, и така да извършват необходимото упражняване на мускулната си маса.

Нека обобщим:

Стрийт фитнесът е различен и изключително комплексен спорт, съчетаващ ползите за здравето с възможности за социално общуване и изграждане на нови контакти.

Тази физическа активност се оказва и популярен избор сред дигиталните и сео експерти, които все повече предприемат стъпката да се занимават с точно такъв спорт на открито, който да ги възвърне към традиционните форми на общуване и да ги откъсне от професионалната среда.

С помощта на стрийт фитнеса, компютърът се замества от нова свежа атмосфера, която съчетава привилегии, както за тялото и за здравето, така и за нивото на социализация.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

The project is co-funded by EU through the Interreg-IPA CBC Republic of Bulgaria – Republic of North Macedonia Programme.
Този проект е съфинансиран от Европейския съюз чрез Interreg – ИПП Програма за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Северна Македония.
Овој проект е кофинансиран од Европската Унија преку Interreg- ИПА Програмата за прекугранична соработка меѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија.