Новости и резултати

Latest news

 • 10 билки кои го намалуваат апетитот и помагаат за ефикасно слабеење
  Билĸи, ĸoитo нaмaлявaт aпeтитa – тoп 10 Cpeд xopaтa, ĸoитo тъpcят билĸи, ĸoитo нaмaлявaт aпeтитa, имa ĸaĸтo xopa c нaднopмeнo тeглo, тaĸa и xopa, ĸoитo ca дocтa cлaби пo тeлocлoжeниe, нo имaт нeoбyздaнo жeлaниe дa ядaт, пpи тoвa в гoлeми ĸoличecтвa. И во двата случаи го гледаме проблемот и желбата да се реши. Baжнo e

  Read more ›

 • Согорување на маснотии – како да се ослободите од маснотиите?
  Активирањето на процесите на согорување на маснотии бара не само ниски нивоа на инсулин, туку и низок лептин, според студијата објавена во 2018 година. Всушност, ова ја потврди идејата дека согорувањето на мастите започнува откако нема да јадете најмалку 6-8 часа. Во исто време, физичкиот тренинг, со зголемување на искористеноста на гликозата, го намалува овој

  Read more ›

 • Урбаниот туризам – како да ослабете?
  За да бидете во добра форма, не е доволно да одите во теретана. Важно е да останете активни во текот на денот. Запомнете ги часовите по физика – телото што е во движење има тенденција да остане во движење. Но, овој закон функционира обратно – колку помалку се движите, толку повеќе не сакате да правите

  Read more ›

 • Благоевградци спортуваат на нов уличен фитнес полигон
  Благоевградци спортуваат на нов уличен фитнес полигон Нов спортски терен ги воодушевува жителите на областа Орбита, станбениот кварт Грамада. Се наоѓа под железницата. линија и е во непосредна близина на игралиште. Теренот е со димензии 9,6 m на 9,1 m и е покриен со заштитен под што апсорбира удари. Веб-страницата комбинира широк спектар на фитнес

  Read more ›

 • Како да направите домашна теретана
  Како да направите домашна теретана – инвентар и опрема за обука во стан или куќаОдлучете за целта на часовитеАко сакате да ослабете и да ја подобрите издржливоста, тогаш директниот пат до кардио е неблагодарна работа, стационарен велосипед, платформа за чекор, елипса.Ако треба да ги пумпате мускулите, тогаш земете тегови, тегови, хоризонтална лента, фитнес ленти и

  Read more ›

This web site has been produced with the assistance of the European Union through the Interreg-IPA CBC Bulgaria-North Macedonia Programme Expenditure is under project “Young people from Bulgaria and Macedonia together for tourism as a health prevention” Ref. No. CB006.2.23.116

The project is co-funded by EU through the Interreg-IPA CBC Republic of Bulgaria – Republic of North Macedonia Programme.
Този проект е съфинансиран от Европейския съюз чрез Interreg – ИПП Програма за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Северна Македония.
Овој проект е кофинансиран од Европската Унија преку Interreg- ИПА Програмата за прекугранична соработка меѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија.